Σχόλια Πελατών

Έχουμε δει πολλούς νέους πελάτες, περισσότερους από ότι μας έλεγαν και έτσι μετά αποφασίσαμε να δώσουμε και εμείς κάρτες στους πελάτες μας για να τους ευχαριστήσουμε.
Κάναμε πελάτες και από άλλες περιοχές, που δε θα τους κάναμε ποτέ. Έρχεται συχνά ένας πελάτης από μία πολύ μακρινή περιοχή, αλλά τώρα καταλαβαίνουμε γιατί έρχεται.

Τους πρώτους 6 μήνες είχαμε πάνω από 25.000E τζίρο από πελάτες lyoness και ήμασταν ακόμα στην αρχή. Χιλιάδες μαγαζιά μου στέλνουν τους πελάτες τους γιατί και αυτοί έχουν οφέλη, όπως το ίδιο κάνω και εγώ με τους δικούς μου πελάτες, οπότε θα προέτρεπα οποιονδήποτε δεν έχει βάλει την επιχείρηση του στη lyoness να μη το σκεφτεί καθόλου.

Παντελής Κ.

Επιχείρηση «Μίνι Μάρκετ», Θεσσαλονίκη

Η ιδέα της επιβράβευσης πιστών πελατών για την επιχείρησή μου, μου συστήθηκε από μόα πολύ καλή μου φίλη και συνεργάτης μου. Η ιδέα από την 1η στιγμή με ενθουσίασε πάρα πολύ, την πίστεψα και αυτό που φανταζόμουν ότι μπορεί να συμβεί, βλέπω ότι στην πράξη συμβαίνει. Αποκτήσαμε νέους πελάτες αλλά και οι υφιστάμενοι πελάτες έγιναν «πιστοί» στις αγορές τους. Δημιουργήσαμε συνεργασίες σε αποστάσεις που δεν θα μπορούσαμε να τις κάνουμε. Η διαφήμιση και η δυναμική του προγράμματος, μας έκανε συνεργασίες σε Κατερίνη, Αθήνα και Χανιά. Τα έσοδα της επιχείρησής μου προέρχονται από τους φίλους και γνωστούς αλλά και από ολόκληρο το δίκτυο των συμβεβλημένων επιχειρήσεων στην ιδέα αυτή, της περιφέρειας του Ναυπλίου. Η επιβράβευση πελατών, αποτελεί ίσως το καλύτερο αντίδοτο για τις επιχειρήσεις αυτή την περίοδο της κρίσης, τόσο για τους καρτούχους όσο και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κερδίζοντας μεγαλύτερο κύκλο εργασιών και φυσικά μεγαλύτερο τζίρο.

Γιώργος Π.

Επιχείρηση «Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις & Εμπόριο Φωτιστικού Υλικού», Ναύπλιο

Οραματιστήκαμε την μεγάλη μας ευκαιρία να αποκτήσουμε εργαλεία στα χέρια μας που μέχρι τώρα μόνο οι όμιλοι είχαν. Μέσα σε 10μήνες δόθηκαν 600κάρτες με το λογότυπο του καταστήματος μας. Αποκτήσαμε νέους, πιστούς και επαναλαμβανόμενους πελάτες σε ποσοστό 70%. Οι καθημερινές καταναλωτικές συνήθειες των πελατών μας απέκτησαν νόημα λόγω της επιστροφής χρημάτων.

Η επιχείρηση μας πλέον διαφημίζετε με όλους τους δυνατούς τρόπους μέσω των social media και μέσω της δια στόματος σύστασης. Έχουμε στα χέρια μας στατιστικά στοιχεία που αφορούν τους πελάτες μας και τον κύκλο εργασιών της επιχείρησης μας. Έχουμε εξοικονομήσει πολλά χρήματα μέσω των Β2Β συναλλαγών μας σε άλλες συμβεβλημένες επιχειρήσεις. Ο τζίρος μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκε σημαντικά σε ποσοστό 25%.

 

Ήδη έχουμε πελάτες και εντός και εκτός Ελλάδας, οι οποίοι μας αναζητούν μέσα από τις εφαρμογές της lyoness ώστε να απολαύσουν τα προνόμια της δωρεάν κάρτας.

Στόχος μας είναι να εκτοξεύσουμε την επιχείρηση μας, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία και τις δυνατότητες που μας προσφέρει η lyoness. Όνειρο μας είναι να δημιουργήσουμε ένα εμπορικό κατάστημα τοπικού χαρακτήρα, με επιχειρήσεις της περιοχής μας έτσι ώστε καταναλωτές και επιχειρήσεις να είναι ευχαριστημένοι. Με το σκέφτεστε άλλο…,ενημερωθείτε και κάντε τη σωστή κίνηση για τη μικρομεσαία επιχείρηση σας.

Χριστίνα Τ.

Επιχείρηση «Γυναικεία και ανδρικά Υποδήματα», Ρέθ. Κρήτης